Roparun 2019 / 2020 update

Het Roparun jaar 2019 / 2020 zijn de Moerdijkrunners vol goede moed gestart. Al in oktober hadden we ons team compleet en iedereen heeft zich met plezier ingezet voor het goede doel de Roparun.

Dit leidde gelijk tot een aantal mooie acties waarmee we het Roparun jaar zijn gestart:
– Mini Roparun bij basisschool De Arenberg in Zevenbergen bracht een onwijs mooi bedrag op
– Onze jaarlijkse bier- en wijnpakketten vlogen de deur uit in december
– Op oudejaarsdag hebben een aantal leden i.s.m. de Hamse Hoeve oliebollen gebakken. Een oude actie waar weer leven in is geblazen en niet onverdienstelijk. De oliebollen waren niet aan te slepen gezien de grote getallen qua vraag.

Drie mooie acties waarmee we het Roparun jaar goed zijn gestart en 2019 mooi kunnen afsluiten.

In februari hebben we de bekende flessenactie met collecte bij de Albert Heijn in Zevenbergen mogen houden, waar we met het gehele team enthousiast het winkelend publiek om een bijdrage vroegen. Dit werd door vele mensen gehonoreerd dmv een gift in de collectebus, via pin  of donatie van lege flessen. Ook deze dag leverde weer een mooi bedrag op voor de Roparun. Bij de Jumbo in Zevenbergen, de Albert Heijn in Klundert en Albert Heijn in Zevenbergen heeft onze bekende oranje embellage-box mogen staan, waar het winkelend publiek hun embellage bonnen in konden deponeren. Ook dit was bij elkaar weer een fantastisch bedrag. Tussen alle acties door was het team hard aan het trainen ter voorbereiding voor de Roparun.

En toen werd het maart 2020…

en werd het Roparun-virus ingehaald door het Corona-virus…..

Heel veel regels en protocollen uit voorzorgsmaatregelen voor de gezondheid van ons allen…niet alleen in Nederland, maar in vrijwel geheel Europa en vele landen in de rest van de wereld…..het sluiten van de landsgrenzen en een lockdown…..

Voor de Stichting de Roparun kwam de meest moeilijke beslissing ooit…geen Roparun 2020….

Voor de Moerdijkrunners en alle andere Roparun teams een schok…maar we moesten en moeten allemaal heel reëel blijven…de gezondheid van een ieder gaat voor alles. En als die niet gewaarborgd en niet gerealiseerd kan worden, dan hebben we ons daar bij neer te leggen en dit te respecteren. De vele acties die de Moerdijkrunners op het programma hadden staan in aanloop naar de Roparun hebben hierdoor helaas geen doorgang kunnen vinden. Geen Bevrijdingsloop met Bevrijdingsfeest op 4 en 5 mei, geen stroopwafelactie, geen mini Roparun bij de Neerhofschool en nog veel meer leuke acties. Maar ook geen jubileum feestje voor ons eigen 15-jarig bestaan.

Maar wat in het vat zit verzuurt niet! Wij gaan als team verder en hopen van harte dat volgend jaar in mei 2021 we mogen en kunnen starten in Parijs voor de 30e Roparun!!! Wij hebben ons in ieder geval al weer aangemeld en zijn gegarandeerd van ons start bewijs. Zodra de maatregelen verder versoepeld worden door het RIVM, zullen verschillende acties alsnog plaats vinden en gaan we gewoon verder daar waar we gebleven waren….zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel waar we voor staan..DE ROPARUN!!

De directeur van de Roparun Wiljan Vloet heeft de volgende woorden aan zijn Roparunners gericht en wij als Moerdijkrunners sluiten ons daar graag bij aan :

Juist in deze tijd van het corona-virus is maar weer eens gebleken dat Roparunners een hechte familie zijn, van aanpakken weten en positief naar de toekomst kijken. We kunnen helaas niet in de toekomst kijken en weten hoe de wereld er volgend jaar uit ziet. Het zijn voorlopig nog onzekere tijden, maar de Roparun staat niet stil. Als het aan ons ligt gaan we er alles aan doen om van onze 30e editie in 2021 een groot feest te maken. Welke aanpassingen er ook nodig zijn, het Roparungevoel blijft! 

De goede doelen wachten op ons!

Wiljan Vloet

# Met z’n allen trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven

# Roparun 2021, here we come

Deel dit bericht